12 motive pentru a bea oțet de mere în mod regulat

Beneficiile pentru sănătate ale oțetului de mere
Oțetul de mere este produs de fermentarea sucului de mere, până când zahărul se transformă în oțet. Pentru a obține cel mai bun efect, merele trebuie recoltate în regiuni ecologice, iar lichidul în sine nu trebuie încălzit, filtrat sau amestecat cu aditivi chimici.
Majoritatea oțetului de mere se așează pe fundul sticlei, așa-numita mamă a oțetului. Conține cele mai utile elemente, constă din bacterii active de acid acetic, care împreună cu oxigenul fermentează și vinul sau alte lichide, deci sticla trebuie curățată înainte de a fi agitată.
Pe lângă proprietățile utile ale sucului obișnuit de mere, cidrul de mere oțetul are următoarele proprietăți: antibacterian, antiviral, antifungic. De aceea este un remediu indispensabil pentru problemele pielii. Oțetul de mere natural tulbure are beneficii care promovează sănătatea și poate vindeca anumite boli.

1. Oțet de mere pentru a îmbunătăți digestia
Adăugarea unei cantități mici de oțet de mere în apa de băut poate îmbunătăți în mod natural digestia. Pentru a face acest lucru, diluați o lingură de oțet de mere într-un pahar mare cu apă, amestecați bine și beți cu 15 minute înainte de masă. Acest lucru stimulează secreția de suc gastric și alimentele sunt digerate mai repede.
Este important să folosiți oțet de cidru de mere tulbure crud, nepasteurizat pentru a obține efectul dorit obține. Oțetul de mere filtrat sau pasteurizat nu conține suficiente enzime și alți nutrienți găsiți în oțetul crud.
Tot oțetul natural de mere conține minerale benefice și oligoelemente, lipoproteine cu densitate scăzută pentru scăderea colesterolului, pectină pentru arderea grăsimilor, acid acetic, acid malic antiviral, enzime vii, aminoacizi și mulți alți nutrienți benefici.
Pentru a îmbunătăți digestia, cel mai bine este să mănânci regulat, de preferință înainte de fiecare masă principală. De asemenea, poate reduce foamea și poate ajuta la pierderea în greutate.
2. Otet de mere pentru arsuri la stomac, tulburari intestinale si constipatie
Consumul regulat de otet de mere diluat in apa ajuta la reducerea aciditatii stomacului, ceea ce duce la arsuri la stomac. Este important să ne dăm seama că oțetul pur de mere este prea acid pentru persoanele care suferă de arsuri la stomac sau ulcere gastrice.
Fibrele de mere din nămolul crud din oțet de mere calmează tractul digestiv, ceea ce ajută la reducerea crampe de stomac, balonare și balonare pentru a preveni balonarea.
Oțetul de mere poate fi folosit și ca laxativ ușor pentru a stimula peristaltismul intestinal în constipația neregulată. Nu ar trebui să aibă efect laxativ dacă mișcările tale intestinale sunt regulate.

3. Prevenirea ciupercii Candida și normalizarea bacteriilor intestinale cu oțet de mere
Oțetul de mere este plin de acizi utili care îmbunătățesc flora intestinală. Acizii acetic și malic au proprietăți antibacteriene, antimicrobiene și antifungice și pot ajuta la limitarea răspândirii candida în intestin, care apare la un consum mare de zahăr.
4. Întărirea sistemului imunitar cu oțet de mere
Flora intestinală este foarte strâns legată de sistemul imunitar al corpului nostru. Și în multe cazuri, crearea condițiilor favorabile pentru creșterea bacteriilor benefice are sens pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală. Oțetul de mere poate ajuta în acest sens.
În plus, oțetul de mere crud, nefiltrat activează sistemul limfatic, ajutând la curățarea ganglionilor limfatici și la subțierea mucusului din organism. În timp, acest lucru poate ameliora constipația, crește rezistența la răceli și poate atenua alergiile.

5. Reglează nivelul zahărului din sânge cu oțet de mere
Oțetul de mere conține acid acetic, care încetinește digestia carbohidraților simpli și astfel reglează nivelul zahărului din sânge.
Efectul hipoglicemiant al oțetului de mere crud a fost demonstrat în mai multe studii: „Oțetul poate îmbunătăți semnificativ sensibilitatea postprandială (care apare după masă) la insulină și la subiecții rezistenți la insulină… Astfel, oțetul are efecte similare cu acarboza. sau metformină (antidiabetice)”
< h2 align="left">6. Oțet de mere pentru hipertensiune arterială
Unele studii pe animale au arătat că oțetul de mere poate scădea hipertensiunea arterială și există multe rapoarte pe forumurile de pe internet despre utilizarea lui exact în acest scop.
Este posibil ca oțetul de mere crud să mărească producția de oxid nitric, care ajută la relaxarea vaselor de sânge. În plus, oțetul de mere are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, ceea ce duce în mod natural la o reducere a hipertensiunii arteriale în timp.

7. Detoxifierea organismului cu oțet de mere
Oțetul de mere este un ingredient popular în rapoartele de detoxifiere cu rezultate pozitive. Pe lângă beneficiile de curățare a corpului deja menționate, oțetul de mere crud și nefiltrat diluat cu apă curăță ficatul.
O lingură de oțet de mere într-un pahar mare cu apă înainte de fiecare masă. este adesea folosit pentru o curatare preventiva zilnica a corpului si detoxifiere recomandata. În unele cazuri, pentru curățare se poate folosi mai mult oțet, dar în acest caz este mai bine să consultați un profesionist.
8. Slabeste cu otet de mere
Acidul acetic previne acumularea de grasime in organism in general si in ficat in special. Conținutul ridicat de pectină reduce absorbția grăsimilor din mese.
Oțetul de mere reduce, de asemenea, senzația de foame, iar mai puțină mâncare te face să te simți mai satul la masă. Desigur, dacă speri că doar 1 lingură de oțet pe zi te va ajuta să slăbești, te înșeli. Doar o abordare cuprinzătoare este eficientă.

9. Eliminați respirația urâtă cu oțet de mere
Acizii din oțetul natural de mere ucid bacteriile din gură care provoacă respirația urât mirositoare. De asemenea, îl puteți folosi pentru a vă clăti gura când vă spălați fața dimineața și seara.
10. Vitaminele pielii din oțet de mere
Oțetul de mere echilibrează valoarea pH-ului pielii și a fost recomandat de mult timp ca tonic pentru piele. De asemenea, poate ajuta la tratarea afecțiunilor pielii cum ar fi acneea, mai ales atunci când este utilizat în mod regulat atât intern, cât și extern.
11. Oțetul de mere poate ajuta la oboseala și crampele picioarelor
Aportul de oțet de mere poate crește nivelul de potasiu din organism, ceea ce duce la crampe la picioare și oboseală cronică.
12. Rezistență și energie în oțet de mere
Oțetul de cidru de mere crud și nefiltrat este cunoscut de mult timp ca tonic și energizant. Cu consumul zilnic, crește rezistența.
Oțetul de mere este, printre altele, un ajutor indispensabil în gătit, se adaugă în salate, ceaiuri, marinate, diverse sosuri și sosuri.< /p>