Mic dejun sanatos fara paine

Mic dejun sănătos fără pâine

Sfaturi și idei pentru un mic dejun perfect

Dieta s-a schimbat. S-au dus zilele de a mânca ca să te sături. Alimentația a devenit un mod de viață. Nu trece o zi fără forme noi și interesante de nutriție care promit fericirea fizică supremă. Ne-am despărțit de mult de vechile forme de alimentație și am pus la încercare mesele zilei și am analizat mai atent micul dejun.

Micul dejun era baza zilei.

Cea mai importantă masă pentru începerea școlii și a serviciului. Trebuia să fie sățios și nu ar trebui să-ți fie foame până la prânz. Pâinea, dulce sau sărată, a fost foarte populară și a fost mult timp considerată soluția perfectă pentru micul dejun. Combinația de carbohidrați cu zahăr și proteine de origine animală promitea efectul dorit. Micul dejun a fost o sărbătoare cu calorii, reflectând credința populară că majoritatea necesarului zilnic de calorii ar trebui să provină de la masa de dimineață. Organismul reacționează la masa hrănitoare cu nevoie de odihnă, își dorește ceva timp pentru a digera și astfel ziua începe cu o anumită lenevie în loc de putere și energie. Efectul de sațiere dorit a dispărut rapid cu pâine prăjită din făină albă și gem. Nivelul zahărului din sânge crește rapid și, după o perioadă scurtă de timp, scade la un nivel care necesită mai multe alimente. O mică gustare înainte de prânz devine un obicei. Nutriționiștii sunt acum de părere că consumul de gustări duce la creșterea lentă, dar constantă în greutate și este cauza diferitelor boli ale prosperității.

Produsele din cereale integrale au un echilibru mai bun, dar acest lucru poate fi redus prin tartine care sunt prea grase si dulci. Un alt aspect care determină savurarea limitată a pâinii este intoleranța crescândă la anumite tipuri de cereale. Intoleranța apare adesea ca probleme la nivelul tractului gastrointestinal și provoacă disconfort.

Motive bune pentru a elimina pâinea din programul dvs. de mic dejun.

Micul dejun este un impuls important de energie dimineața. Ca prima masă a zilei, ar trebui să ofere organismului vitamine și minerale. Carbohidrații de înaltă calitate oferă energie rapidă, iar proteinele vă mențin sătul pentru o lungă perioadă de timp. Aceste patru blocuri formează o bază perfectă pentru un început sănătos al zilei. Donatori valoroși de carbohidrați sunt nucile, semințele, fulgii și cerealele. În același timp, cerealele oferă proteine și fibre valoroase. Pachetele de putere sunt baza oricărui muesli și într-un muesli special compus poți chiar să faci fără zahăr. Împreună cu niște fructe de pădure, fructe uscate, niște iaurt sau lapte, metabolismul se activează și corpul primește energia de care are nevoie pentru zi. Un muesli poate fi adaptat propriului gust și există multe combinații posibile.

Făina de ovăz este un bob care a fost trezit din somn. Fulgii mici sunt un aliment puternic care poate străluci la micul dejun. sunt favoriți clar atunci când există puțin timp pentru un mic dejun sănătos. Seara, fulgii se amestecă cu lichid. Sucurile, produsele lactate sau băuturile din plante sunt bune. Amestecul se infuzeaza la frigider peste noapte si poate fi consumat dimineata cu niste fructe, fructe uscate sau fructe de padure. Fulgii înmuiați sunt deosebit de digerabili, iar gama de arome este foarte variată.

La începutul valului de smoothie, mesele mici au fost zâmbite.

Cu toate acestea, timpul rapid de pregătire și factorul de sănătate au asigurat o prezență de durată pe masa micului dejun. Principiul pregătirii este simplu. Fructele și legumele sunt amestecate cu puțin lichid pentru a crea o băutură cremoasă. Iaurt, chefir și condimente pot fi adăugate după gust. O putere concentrată de vitamine și minerale este combinată în pahar. Fructele sunt unul dintre alimentele bogate în proteine și asigură o lungă senzație de sațietate. Prin folosirea întregului fruct, componentele valoroase ale plantelor sunt conservate și furnizează fibre. Organismul primește energia de care are nevoie pentru ziua și poate începe energetic.

Sunt mulți cărora nu le place deloc micul dejun, cărora nu se obișnuiesc cu pâinea dimineața. Este posibil să pregătiți opțiuni de mic dejun sănătoase și gustoase, potrivite chiar și pentru prima pauză la birou, fără a petrece mult timp sau la cumpărături.