Vizionare publică: 7 idei de rețete sustenabile de mâncare cu degetul

7 idei de rețete sustenabile pentru mâncare cu degete

Este distracția preferată a tuturor iubitorilor de fotbal: limbajul este vizionarea publicului, pentru că îmbină tot ceea ce bărbații și femeile iubesc la sport. Încurajați-vă echipa preferată, petreceți timp cu prietenii și mâncați mâncare delicioasă în același timp. Deci nu ar trebui să lipsească mâncarea delicioasă și tot ceea ce este mic, poate fi mâncat cu degetele și încântă papilele gustative este perfect pentru asta. Dar un alt aspect devine din ce în ce mai important pentru mulți oameni: sustenabilitatea. Aici puteți afla de ce și cum poate fi combinat cu mâncarea cu degetele chiar mai bine decât ați crede și care delicatese durabile sunt perfecte pentru următoarea vizionare publică.

Sustenabilitatea și mâncarea cu degetele nu sunt nici/sau

Da, termenul de durabilitate este adesea asociat negativ atunci când vine vorba de mâncare și, prin urmare, nu este asociat deloc cu mâncarea clasică. pentru o petrecere de fotbal. Totuși, aceasta este o greșeală, deoarece datorită ideilor creative și rețetelor moderne, mâncarea durabilă și-a pierdut de mult „imaginea ecologică” prăfuită. În schimb, sustenabilitatea și deliciul nu trebuie să se contrazică, dar următoarele idei de rețete demonstrează că mâncarea cu degete poate fi sustenabilă, dar și gustoasă și chiar sănătoasă. Așa că, dacă o pregătiți corect, nimeni nu va rata clasicele plictisitoare precum hot-dog-urile sau nuggetele de pui. În schimb, sărbătorește cu conștiința curată și vizionarea publicului va fi un succes deplin – garantat!

1. Tortilla

Când te gândești la alimente durabile, probabil că te gândești mai întâi la regionalitate. De fapt, utilizarea alimentelor regionale este un factor esențial în reducerea emisiilor. Dar asta nu înseamnă că rețetele trebuie să fie din regiune. La urma urmei, multe alimente sunt și regionale, precum cartofii sau ouăle, dar pot fi amestecate împreună pentru a crea delicatese internaționale. În acest caz, obțineți o tortilla delicioasă după o rețetă tipic spaniolă. Tot ceea ce lipsește este ceapa și câteva ierburi proaspete, iar clasica tortilla de cartofi este gata de mâncare și o alternativă perfectă de pizza pentru vizionarea publicului. Iar dacă vrei și mai multă varietate, o poți rafina cu alte ingrediente regionale.

2. Mini burgeri

Mini burgeri sunt întotdeauna un punct culminant când vine vorba de mâncare cu degetele. Dar în ceea ce privește sustenabilitatea, este bine cunoscut faptul că carnea trebuie evitată. Mini burgerii vegetarieni sunt, așadar, alternative perfecte pentru mediu, climă și sănătate. Dacă este făcută corect, aproape nimeni nu va observa diferența, pentru că și fără carne, micile delicatese de pe frigăruia de lemn pot fi incredibil de delicioase. Pur și simplu topește brânza, combină legumele proaspete din regiune cu alte delicatese precum mozzarella și asezonează totul din poftă – iar mini-burgerul vegetarian este un adevărat răsfăț pentru palat. Puteți condimenta rețeta cu sosuri de burger de casă, sau chifteluțe vegetariene din spanac sau, și mai bine, .

3. Meci de foietaj

Aluatul de foietaj poate fi folosit pentru a evoca tot felul de delicatese care sunt perfecte ca mâncare pentru degete. Aceasta include croissante umplute în format mic, precum și melci de foietaj, care pot fi umpluți atât cu sărate, cât și cu dulci. Multe gazde aleg un topping asemănător pizza cu sos de roșii, șuncă și brânză. Dar și aici, în interesul sustenabilității și al sănătății, merită să te descurci fără carne. Este un lucru bun că există numeroase alte modalități de a transforma rulourile de foietaj într-o gustare delicioasă și de a aduce mai multă varietate bufetului de mâncare pentru degete: Crème fraîche cu ierburi, diverse legume sau un amestec de brânzeturi locale sunt doar câteva dintre numeroasele exemple. Așa că nu ezitați să vă lăsați liber creativitatea și să evocați o astfel de varietate de melci de foietaj încât există o alegere potrivită pentru fiecare gust.

4. Toate tipurile de frigărui colorate

Unele mâncare pot fi create chiar și fără aragaz sau cuptor. Tot ce aveți nevoie este o varietate de legume și garnituri, cum ar fi mozzarella din regiune – și puteți pune laolaltă frigărui delicioase. Mai ales dacă te descurci fără componente picante precum baconul, trebuie să oferi un „efect wow” culinar în alte moduri. O posibilitate este ierburile proaspete precum busuiocul, pe care le puteți cultiva singur și le puteți combina cu o mare varietate de legume, sau componente calde precum ciupercile prăjite. Nici o baie delicioasă nu trebuie să lipsească. În acest fel, fiecare frigărui de legume devine un punct culminant durabil și în același timp sănătos la vizionarea publicului.

5. Finger food de la grătar

Grătar și fotbal – pentru mulți bărbați și femei, acești doi merg mână în mână, mai ales în sezonul de vară. Din păcate, specialitățile tipice la grătar precum carnea sau multe tipuri de pește nu pot fi descrise ca fiind durabile. Și aici aveți nevoie de alternative. Bine că această mâncare de la grătar vă va încânta și oaspeții: brânză picantă la grătar, legume la grătar precum sparanghelul cu sosuri delicioase de casă, ardei de casă la grătar copți cu brânză, porumb pe șuvoi cu unt de casă cu ierburi și usturoi. , quesadilla vegetariene la gratar sau cu branza picant Ciuperci umplute sunt cateva idei pentru asta. Cu toate acestea, lista nu se termină aici. Așa că nu ezitați să vă lăsați liber creativitatea și veți observa că pe grătar se pot prepara mult mai mult decât „doar” cârnați sau carne… și o mare parte din ea este chiar mai bine să mâncați cu mâinile, în mod tipic „ stil de mâncare cu degetele”. „.

6. Biscuiți de legume

Mulți oameni ar fi de acord că trebuie să fie crocanti atunci când vine vorba de întrebarea ce face mâncarea cu degete deosebit de delicioasă. Dar nachos & Co nu sunt adesea nici durabile, nici sănătoase. Este un lucru bun că puteți face cu ușurință biscuiți crocanți din diferite tipuri de legume, cum ar fi morcovii. Atât din punct de vedere al aspectului, cât și al gustului, acestea pot fi cu greu diferențiate de gustările cumpărate din magazin – mai ales dacă le serviți cu o baie delicioasă. Dips-urile cremoase și picante, precum cele făcute din praz sau brânză, sunt deosebit de potrivite pentru aceasta. Cel mai bine este să puneți laolaltă o mică selecție pentru oaspeții dvs. în acest sens – atunci fiecare va găsi ceea ce caută și nimeni nu va rata alternativele pe care le-a cumpărat, cum ar fi chipsurile sau nachos.

7. Specialități de pâine

Când aud cuvântul „vegan”, unii oameni sunt reticente. Multe alimente vegane fac parte din alimentele de bază obișnuite. Pâinea este cel mai bun exemplu în acest sens. Dacă este copt din ingrediente locale, este o delicatesă pe cât de durabilă, pe atât de vegană și este ideală și ca mâncare. Pâinea caldă cu măsline de la grătar este un exemplu clasic și popular. Dar roșiile uscate, diverse sâmburi și semințe sau variante dulci precum stafidele pot condimenta orice pâine. Din nou, nu există limite pentru propria ta creativitate. Pâinea poate fi apoi tăiată în felii mici sau coaptă direct în dimensiunea unei mâncare. Dacă vrei să fii deosebit de creativ, îl poți folosi pentru a crea motive amuzante potrivite pentru ocazie; atunci are un efect decorativ direct.

Nu uitați de decorul potrivit

După cum puteți vedea: nu lipsesc ideile de mâncare delicioasă care vă va încânta cu siguranță oaspeții. Rețetele prezentate nu numai că au avantajul că protejează mediul înconjurător și sunt mai sănătoase decât unele clasice finger food – aduc și varietate în farfurie. Mulți oaspeți vor fi cu siguranță fericiți dacă același fast-food nu este întotdeauna servit la vizionarea publică. Cu efectul decorativ, însă, a fost menționat un alt cuvânt cheie important. Pentru ca finger food-ul să se potrivească cu motto-ul fotbalului, un lucru nu trebuie să lipsească, și acesta este decorul potrivit. Pentru meciurile internaționale totul este conceput în culorile naționale respective. Pentru evenimente fotbalistice importante la nivel de club, precum finala Ligii Campionilor sau , servetele, paharele de baut, fetele de masa sau chiar cireasa de pe tort pot fi concepute in culorile echipei respective – sau pur si simplu alb-negru, doar in stil fotbalistic clasic. Cu toate acestea, sustenabilitatea ar trebui să joace un rol aici. Prin urmare, este important să evitați deșeurile de plastic și, în schimb, să decorați cu tot ce poate fi refolosit, consumat sau cel puțin reciclat. Distracție plăcută și poftă bună!